Magnus Tyrgrim

Är uppläsaren av denna ljudbok

Klassiska svenska texter

Är serien ljudboken tillhör

Noveller, poesi & drama

Noveller

XYZ

XYZ

Är kategorierna som ljudboken tillhör

4h 13m

Är hur lång tid det tar att lyssna till hela boken

9789189225237

Är ljudbokens ISBN

Klassiska svenska texter ljudboksomslag

Gratis Ljudbok:

Klassiska svenska texter

Klicka här och lyssna gratis 🎉

Bokbeskrivning: Klassiska svenska texter

Nedan följer en kort beskrivning av denna ljudbok. Läs med och bli inspirerad till att provlyssna på Klassiska svenska texter av August Strindberg,Selma Lagerlöf,Hjalmar Söderberg,Elin Wägner,Albert Engström,Dan Andersson,Agnes von Krusenstjerna helt gratis!

Klassiska svenska texter De största författarnas främsta texter, som berör, roar och engagerar. Här samlade i språklig bearbetning och uppläsning av Magnus Tyrgrim år 2021. Den språkliga bearbetningen har som utgångspunkt att vara varsam och originalet troget men ta texten till 2000-talets form, äldre ordformer har fått sina moderna versioner men originaltexten förblir ograverad. Uppläsningen innehåller de äldre eller ursprungliga uttalen av gator och torg så som de uttalades vid tiden för författandet, vilket framförallt är en fråga om var i namnet betoningen ligger. Modernt uttal av Stockholms gator, torg och platser har till stor del förskjutits och fått en mer allmänsvensk karaktär men här är de närmare sin ursprungliga form. Vissa andra ord, där det var oerhört lokalt även inom Stockholm och dess skärgård hur de uttalades och det således finns flera varianter har utgångspunkten blivit det uttal min farfar som föddes på Fjällgatan år 1899 använde. Några av författarna har kortare passager skrivna på väldigt typisk dialekt. Att försöka modernisera eller ändra dessa delar skulle vara ett alltför stort ingrepp i originalverkets uttryck varför de fått förbli ograverade. Återstår då att försöka läsa dem på dialekt, jag ber om överseende för det och hoppas författarens fenomenala stilistiska förmåga att ge dessa hundra eller hundrafemtio år gamla dialoger ett särskilt uttryck kommer till sin rätta och att lyssnaren kan ta fasta på det. Författare i volymen: August Strindberg Selma Lagerlöf Albert Engström Elin Wägner Agnes von Krusenstjerna Hjalmar Söderberg Dan Andersson Magnus Tyrgrim (språklig bearbetning) Ingående texter: 1 Fröken Mallas omvändelse, Albert Engström 2 Ett halvt ark papper, August Strindberg 3 Bröllopsmarschen, Selma Lagerlöf, ur En saga om en saga 4 På väg till storskogen, Dan Andersson 5 Fotografi och filosofi, August Strindberg 6 Fikonen, Elin Wägner, ur Nyckelknippan 7 Fattigstugan, Albert Engström, ur Kryss och landkänning 8 Sotarfrun, Hjalmar Söderberg, ur Historietter 9 Att döda, Hjalmar Söderberg 10 Om Petra von Pahlen, Agnes von Krusenstjerna, ur Den blå rullgardinen 11 Nakenkulturen, Albert Engström 12 Silvergruvan, Selma Lagerlöf 13 Venus, Elin Wägner 14 Mitt första personliga sammanträffande med Kolingen och Bobban, Albert Engström 15 Min sommarpräst, August Strindberg 16 Evigt varar Jerusalem, Elin Wägner 17 Gustavsson, Dan Andersson 18 Spleen, Hjalmar Söderberg19 Finnmarksoriginal och andra, Dan Andersson 20 En dag i Grisslehamn, Albert Engström Omslag av Mats Ingelborn (Yabot AB) med illustration från FreepikLjudboksproduktion Copyright (C) 2021 Magnus Tyrgrim

copyright © Yabot AB

Att lyssna på ljudböcker är det nya svarta

Ljudböcker är omåttligt populärt och trenden tycks bara bli starkare och starkare för vart år som går. Oavsett om du väljer att lyssa på Klassiska svenska texter eller ej, så har du helt klart börjat utforska en typ av underhållning som extremt många svenskar använder dagligen.

Det som är speciellt intressant med den affärsmodel som de flesta av de olika ljudboksföretagen har valt är att man ofta kan testa på att lyssna på valfri ljudbok i upp till 30 dagar helt gratis. Som många streaming-tjänster idag fungerar det också så när det kommer till ljudböcker, det vill säga att du kan lyssna på hur många ljudböcker du vill, helt gratis i en period, och sedan får betala därefter. Det sköna med den här modellen är att man kan prova på att lyssna på ljudböcker helt utan kostnad, för att sedan bestämma om man vill förbli prenumerant och kunna fortsätta att lyssna till andra intressanta böcker.

Oavsett, så är det riktigt fint att du har hittat hit till Gratisljudbok.nu och funnit Klassiska svenska texter, ljudboken du letade efter. Vi har nämligen en stor katalog av alla ljudböcker som finns tillgängliga att lyssna på gratis, och därav är det bara att vraka och välja bland alla kategorier, författare och uppläsare. På Gratisljudbok kan du med enkelhet hitta alla ljudböcker som är gjorda av samma författare eller uppläsare, något som gör det ännu enklare för dig som är ny att hitta fram till din nya favoritljudbok.

Vad väntar du på? lyssna nu! 🎉

Hur kan ljudboken Klassiska svenska texter erbjudas gratis?

Ny teknologi som skapar nya möjligheter

Genom att erbjuda lyssning genom mobilen och via appar har företag gjort det möjligt att lyssna på betydligt fler ställen än man tidigare har kunnat. Det lyssnas på ljudböcker mer än någonsin!

Gratis testperiod som affärsmodell

Ljudbokstjänsterna vet att många vill testa på innan de binder upp sig. Därför går det idag att hitta så många ljudböcker gratis med 14, 30, och till och med 60 dagars lyssning!

Författarna

Med teknologin så ändras intäktskällorna för författarna. Några författare tjänar storkovan på ljudböcker. Det krävs många som lyssnar, men man kan verkligen slå igenom med hjälp av ljudböcker!

Andra gratis ljudböcker inom kategorin Noveller, poesi & drama

Andra gratis ljudböcker av August Strindberg,Selma Lagerlöf,Hjalmar Söderberg,Elin Wägner,Albert Engström,Dan Andersson,Agnes von Krusenstjerna

Andra gratis ljudböcker med uppläsaren Magnus Tyrgrim

Erbjudande idag 2 december! ✅
Lyssna HELT GRATIS i 6 veckor 👍